AMA-torissima
Festivalul de teatru amator

Mobirise Website Builder

     Cu mare bucurie și entuziasm vă invităm în perioada 22-24 Septembrie să pășiți în universul captivant al
teatrului amator la ediția 1.1 a Festivalului AMA-torissima! Festivalul-concurs promovează actorii amatori talentați din București și școlile de teatru unde s-au format, și, în același timp, e un prilej de celebrare a artei dramatice în toată splendoarea ei.
   Organizatorii Festivalului sunt Teatrul InDArt și Teatru Infinit, susținerea spectacolelor va fi pe scena teatrului Infinit, Str. Mihai Eminescu, nr 127, sector 2
   Festivalul AMA-torissima reprezintă cu mândrie unul dintre cele mai strălucitoare evenimente din peisajul cultural al țării noastre. Aici, pasionații de teatru, care au aspirații de a păși pe marile scene, au
ocazia unică de a-și prezenta talentele și de a se exprima în fața unei audiențe adoratoare. Acesta este o adevărată trambulină pentru actorii amatori, unde ei pot să-și pună în valoare creativitatea și dedicarea.
Unul dintre punctele forte ale Festivalului AMA-torissima este elogiul pe care îl aduce actorului amator.
   Fiecare participant aici este un exemplu al pasiunii pentru teatru, al dorinței de a se autodepăși și de a aduce la viață personaje complexe și povești fascinante. Actorii amatori reprezintă o sursă inepuizabilă de talent brut și devotament, iar acest festival le oferă o scenă pe măsura aspirațiilor lor.
   Spectacolele prezentate în cadrul Festivalului AMA-torissima sunt selectate cu grijă pentru a oferi publicului o experiență teatrală memorabilă. Fiecare producție este o incursiune în lumea magiei scenice, o călătorie în universuri paralele și o oglindă a societății în care trăim. Actorii amatori care urcă pe scena acestui festival aduc cu ei emoție, autenticitate și o bucurie sinceră de a interpreta roluri diverse.
   Încheind, Festivalul AMA-torissima este un eveniment care strălucește prin forța și pasiunea actorilor amatori și prin calitatea spectacolelor prezentate. Este un loc unde visele se împlinesc, unde teatrul devine o formă de artă accesibilă tuturor, iar publicul are privilegiul de a fi martor la ascensiunea unor talente remarcabile. Vă invităm să fiți alături de noi în această călătorie extraordinară în lumea teatrului amator și să descoperiți cu noi frumusețea și profunzimea acestei arte minunate.
   Școlile de teatru participante: Art School Bravissimo, Phoenix Art School, ImpACT ART, Victory of Art, Dream&Act, Breasla Actorilor, AMA-T Act School.
   Juriul va fi format din personalități marcante ale teatrului românesc.
   Publicul va avea ocazia să voteze cel mai bun spectacol.
   Parteneri: De'Longhi®, Oriflame, Editura Pavcom, La Fantana.

🔥Abonamente pentru festival


🎟️Abonament Vineri 3 spectacole - 50 lei
🎟️Abonament Sâmbătă 5 spectacole - 90 lei
🎟️Abonament Duminică 4 spectacole - 75 lei
🎟️Abonament Full de festival, 12 spectacole - 200 lei

📞Se rezervă telefonic (0724.304.593), iar plata se face cash la intrare.

Programul festivalului AMA-torissima


VINERI, 22 SEPTEMBRIE


Mobirise Website Builder
18:00 - Deschiderea festivalului

.

Mobirise Website Builder
18:15 - ”Copii Răi” de Mihaela Michailov, Producție: Art School Bravissimo

Regie: Marina Fluerașu 
Distribuție: Călinoiu Alexandra, Cernea Mihai, Cosma Andrei, Ionda Rania, Mătășel Smaranda, Miloș Mara, Neamțu Vlad, Popa Mara, Preda Robert,
Senciuc Ilaria, Stroia Alexia

Inspirat dintr-un caz real, „Copii răi”, de Mihaela Michailov, este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune. Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

Mobirise Website Builder
19:30 – ”În Mahala” adaptare după texte de I.L. Caragiale, Producție: Phoenix Art School

Regie: Laura Boeru
Distribuție: Cristina Țigău, Nicu Stancu, Andreea Brăileanu, Ștefania Rometi, Alex Bădilă, Cristina Lupașcu, Ana Borcoș, Mădălina Drăgănescu, Camelia Stanciu,
Liviu Florescu

Mitică și Costică se luptă pentru averea familiei. Singura condiție de a moșteni banii, este să se căsătorească. Damele, sunt greu de convins, ele fiind deja căsătorite. Lupta pentru avere nu este deloc ușoară dar nici lipsită de umor. Cele mai cunoscute scene din operele lui I.L. Caragiale într-un singur spectacol. Îmbinate într-un mod original, ele formează un singur plan narativ în care vei regăsi celebrele personaje: Veta, Zița, Tipătescu, Zoe, Spiridon și Mița Baston.

Mobirise Website Builder
21:00 - ”Zeul Măcelului” adaptare după Yasmina Reza, Producție: Phoenix Art School

Regie: Laura Boeru
Distribuție: Gabriel Hangu, Cristi Pătrașcu, Ștefania Rometi, Ioana Șoimu 

Când doi copii de 11 ani au o altercație în parc, iar Ferdinand îl lovește pe Bruno cu un băț peste față, părinții lor hotărăsc să se întâlnească pentru a discuta ce s-a întâmplat. De la amabilități, cafea și plăcintă cu mere, cele două cupluri ajung la jigniri și certuri în toată regula. Un adevărat haos.


SÂMBĂTĂ, 23 SEPTEMBRIE


Mobirise Website Builder
15:30 – ”Ioșca, Sică și Mitică” de Nicolae Vasile, Producție: Cercul de Teatru AGIR - ImpACT ART

Regie: Daniel Neguţ
Distribuție: Ion Lőrinczi, Viorel Speteanu, Daniel Neguţ, Mariana Anghel, Marius Herşcu

Ioșca, Sică și Mitică este o piesă de teatru în trei acte, de Nicolae Vasile, care prezintă - cu umor fin - povestea romanțată a trei români de etnii diferite, din cele trei regiuni istorice ale țării: Ioșca - ungur din Transilvania; Sică - evreu din Moldova; Mitică - din Muntenia. Ei se împrietenesc în studenție, fiind colegi de cameră într-o tabără de vară și rămân, apoi, prieteni pentru totdeauna. Ei se reîntânesc după ani, povestindu-şi întâmplările vieţii până în acel moment, la un restaurant de lux din Bucureşti, apoi la un restaurant din Baku şi – în final, după pensionare – în camera de cămin în care s-au întâlnit prima dată. Alături de ei este permanent o femeie misterioasă, care le urmăreşte viaţa, deşi este interesată numai de unul dintre ei, de care este îndrăgostită. Abia în ultimul act, la bătrânețe, cei doi își declară dragostea reciprocă. 

Mobirise Website Builder
17:15 – ”Lecția” adaptare după Eugen Ionesco, Producție: Victory of Art

Regie: Julieta Georoiu, Radu Solcanu
Distribuție: Dragoș Prundeanu, Ada Guran, Denisa Mușat, Valentina Vagaon, Anastasia Robu, Julia Moraru, Ioana Bușe, Giulia Coman, Daria Dumitrescu, Sofia Argeșanu 

`Lecția` este o adaptare după piesa cu același nume a lui Eugen Ionescu și prezintă destinul unor eleve care, odată ajunse la ora profesorului lor, devin victime, transformându-se treptat în marionetele acestuia. Acest spectacol vorbește despre alienare, depersonalizare, despre zidul de comunicare între profesor-elev, dar și, în general, între oameni, despre absurditatea cotidianului și a limbajului, a formei fără fond. Ataca prezumtiozitatea intelectuala, monotonia vieții mecanizate, lipsite de spiritualitate, care îl pot duce pe om pana la dezumanizare și abrutizare.

Mobirise Website Builder
18:30 - “Mă cutremur” colaj de texte, Producție: Phoenix Art School

Regie: Laura Boeru / Distribuție: Ana Armeanu, Mihaela Catrina, Ana Borcos

Silvana și Ella, actrițe ale Teatrului Alighieri, rămân captive în clădire, în urma unui dezastru natural. Prietenia, instinctul de supraviețuire, dar și sentimentele față de meseria de actor sunt puse la încercare. Personajele trec prin printr-un carusel de trăiri puternice care nu te vor lăsa indiferent.

Mobirise Website Builder
19:30 – ”Autoportret” texte proprii, Producție: AMA-T Act School

Regie: Silvia Gagu 
Distribuție: Ion Stan, Raluca Porțeanu, Andrei Rădulescu, Bianca Radu, Cristi Godri, Mihaela Dragne, Dan Georgescu, Maria Andrioaei, Cristina Tache 

Autoportet" este un spectacol de teatru profund și captivant, în care zece personaje își dezvăluie viețile prin monoloage puternice și dialoguri intense. Cu o abordare artistică unică, aceste povestiri personale se împletesc într-un mozaic de experiențe umane, ilustrând faptul că, în ciuda diferențelor noastre, suntem uniți prin emoții comune și trăirile vieții. În "Autoportet", fiecare monolog este un capitol al unei narațiuni mai largi, o imagine vie a umanității. Prin fiecare personaj, spectatorii sunt introduși în universuri unice, prezentând atât bucuriile cât și tristețile, triunfurile și eșecurile, iubirea și durerea. Acest spectacol este o reflecție autentică a vieții, cu toată complexitatea, frumusețea și imperfectiunea sa. În final, fiecare "Autoportet" se contopește într-un tablou mai mare, reprezentând diversitatea și interconexiunea experiențelor umane. Textul piesei este rezultatul muncii și inspirației cursanților, fiecare poveste fiind o reflexie autentică a perspectivelor lor asupra vieții și umanității

Mobirise Website Builder
21:30 – ”Un cuplu ciudat” de Neil Simon, Producție: Dream&Act

Regie: Ștefana Badiu
Distribuție: Andreea Ștefanică, Anca Șerbănescu, Diana Tonceanu, Alina Dobrescu, Oana Zoe, Dan Finaru, Cătălin Văcăroiu 

"Un cuplu ciudat" - de Neil Simon este o comedie efervescentă despre prietenie, dragoste și compatibilități. O să aveti senzația că urmăriți un sitcom al anilor '80-'90. Pe lângă replicile savuroase, ceea ce o face captivantă și amuzantă este conturarea clară a anumitor tipologii.


DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE


Mobirise Website Builder
16:30 – ”Julieta și Romeo” adaptare după W. Shakespeare, Producție: Victory of Art

Regie: Julieta Georoiu, Radu Solcanu
Distribuție: Nikolas Florea, Maria Saizescu, Ana Lenghel, Eva Cîrlan, Isabell Constantinescu, David Durgheu, Iustin Bauer, Ana Papadopol, Ștefan Voicu, Luca Fieraru, Enzo Dănilă, Cristina Spănu, Mara Călin, Larisa Pavel

Spectacolul reprezintă o transpunere modernă a celei mai cunoscute povești de dragoste din lume, însoțită de momente coregrafice. Povestea demonstrează ca iubirea nu are limită, nu poate fi oprită cu nimic, întrece orice obstacol și poate fi veșnică.

Mobirise Website Builder
18:00 - ”Ursul Păcălit de vulpe” de Laura Boeru, Producție: Phoenix Art School

Regie: Laura Boeru
Distribuție: Valentin Golovca, Andra Harasim, Claudia Stancu, Laura Stroie, Iulia Surianu

Un pacient este ucis în centrul de reabilitare. Privitorul este invitat să adune indicii pe tot parcursul piesei în timp ce relațiile dintre personaje și poveștile lor sunt dezvăluite pas cu pas.

Mobirise Website Builder
19:15 – ”Flecărerile Femeilor” adaptare după Carlo Goldoni, Producție: Breasla Actorilor

Regie: Alex Floroiu
Distribuție: Alexandra Comăniță, Cristian Cristea, Ștefan Popa, Daniel Neguț, Iuliana Sâmbotin, Mihaela Dragne, Cristina Tache, Bianca Sauciuc, Claudia Anghelescu, Daniela Bădescu 

În cel mai frumos oraș, Brăila, se bârfește fără milă despre toți și despre toate și doar iubirea mai poate spera să învingă bârfa. Marcela care este pe cale să se mărite cu Cornel, se trezește în vârtejul unui adevărat complot iscat de bârfitoarele de profesie ale orașului, Cate, Tănțica și Aneta.

Mobirise Website Builder
21:00 – ”Adam și Eva” adaptare după Mark Twain, Producție: AMA-T Act School

Regie: Silvia Gagu
Distribuție: Ion Stan, Raluca Porțeanu, Andrei Rădulescu, Bianca Radu, Cristi Godri, Mihaela Dragne, Dan Georgescu, Maria Andrioaiei, Cristina Tache, Cristina
Constantin, Lucian Simion, Irina Giju, Iulia Cotiga

Spectacolul este o reprezentație extraordinară și inovatoare bazată pe textul provocator și plin de umor al lui Mark Twain, "Jurnalul lui Adam și al Evei". Cu o abordare creativă, acest text este un spectacol unic ce combină teatrul, muzica și dansul într-o formă expresivă și captivantă. Actorii amatori își demonstrează abilitățile teatrale și talentul lor dansând pe scena în timp ce aduc la viață povestea fascinantă a originilor umane. "Jurnalul lui Adam și al Evei" explorează experiențele și percepțiile acestor doua personaje iconice dintr-un unghi inedit. Prin intermediul dialogurilor amuzante și introspective, spectatorii sunt invitați să descopere evoluția relației lor, de la primii pași în Paradis și descoperirea umanității, până la acceptarea și înțelegerea reciprocă. Dansul este integrat cu măiestrie în reprezentație, permițând cursanților să-și exprime emoțiile și să aducă la viață transformările interioare ale personajelor prin mișcările lor expresive și coregrafiate. Dansul este utilizat ca un mijloc de comunicare suplimentar, care completează și subliniază momentele cheie ale poveștii, adăugând un nivel de profunzime și intensitate estetică.

Mobirise Website Builder
21:45 - Festivitatea de Premiere

Ne găsești și aici!

AI Website Generator